به گزارش روشنای راه، معصومه جودکی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز، روز دوشنبه در حاشیه این مانور گفت: این طرح ویژه در قالب ۶۰ تیم بازرسی بهداشت محیط و به مدت دو روز در سراسر استان اجرا شده است. هدف از این اقدام، نظارت دقیق بر وضعیت بهداشت مراکز عرضه و تولید مواد غذایی در آستانه سال نو و ماه مبارک رمضان است.
وی با اشاره به طرح سلامت نوروزی که هر ساله از نیمه دوم اسفندماه آغاز و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد، افزود: در این مدت، نظارتهای بهداشتی بر مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی نظیر قنادیها، رستورانها و دیگر واحدهای صنفی مرتبط بهطور ویژه تشدید میشود تا سلامت شهروندان در ایام نوروز و ماه رمضان تأمین شود.
بازدید گسترده از قنادیها و برخورد با متخلفان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با تأکید بر اهمیت رعایت استانداردهای بهداشتی، خاطرنشان کرد: در این مانور تمامی قنادیهای سطح استان البرز مورد بازرسی قرار گرفتند. در نتیجه این بازدیدها، ۷۱ اخطار بحرانی و ۳۹ اخطار غیر بحرانی برای واحدهای متخلف صادر شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، ۲ کارگاه قنادی متخلف پلمب و یکهزار و ۱۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی و غیرقابل مصرف معدوم شد.
کنترل کیفیت مواد غذایی در سطح استان
جودکی با اشاره به پایش کیفیت مواد غذایی و محیطهای مرتبط با آن در این مانور، گفت: در مجموع ۶۷۹ مورد سنجش شاخصهای کیفی مواد غذایی و محیطی در استان انجام شده است. این اقدامات با هدف افزایش نظارت بر بهداشت عمومی و کاهش تخلفات در عرضه مواد غذایی صورت گرفته است.
نظارتها ادامه دارد؛ برخورد با متخلفان بدون اغماض
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز تأکید کرد که نظارتهای بهداشتی در استان همچنان با جدیت ادامه خواهد داشت و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخوردهای قانونی قاطع با متخلفان صورت خواهد گرفت. وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، موارد را به سامانههای نظارتی دانشگاه علوم پزشکی البرز گزارش دهند.
گفتنی است که اجرای این مانور، بخشی از برنامههای سلامتمحور استان در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان است که با هدف حفظ سلامت عمومی و ارتقای کیفیت بهداشت در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی انجام میشود.