به گزارش روشنای راه
(هفتم تیر) روزی که خشونت و تروریسم سازمان یافته نه تنها بزرگترین ضربه سازمانی را بر نظام نوپای جمهوری اسلامی وارد کرد و چهره های شاخص مدیریت سیاسی و اجرایی کشور را به شهادت رساند بلکه شخصیتی برجسته و متفکر چون آیت ا... شهید دکتر بهشتی را از ملت گرفت.
قوه قضائیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همچون دیگر نهادهای اجرایی و تقنینی کشور دچار تحولی بنیادین شد، پس از پیروزی انقلاب اسلامی قوه قضائیه مستقل از دولت ها روند رو به رشدی را تجربه کرده است که هر نگاه تیز بین و منصفی این تحول را می تواند ببیند و درک کند.
شهید بهشتی از هر نظر شخصیتی کمنظیر بود. فقهیی روشناندیش، متفکری سیاستمدار و نظریهپردازی مدیر بود.
شهید بهشتی به «آزادی، عدالت، انصاف، دیانت و اخلاق» باور داشت و آنها را با هم پیش می برد.
او نیازهای واقعی حکمروایی و ضرورتهای زمانه را به خوبی و به موقع درک میکرد و خود پیش از دیگران در برآوردن آن گام بر میداشت.
نخستین حُسن و ترجیح نهاد قضا در جمهوری اسلامی نسبت به دوره قبل از انقلاب، استقلال آن است، دادگستری در آن دوران مستقل نبود و این امری است که در روزنامه ها و مجلات آن دوره به وضوح و بسیار از آن سخن گفته شده است.
شهید بهشتی که به تعبیر زیبای امامخمینی(ره) مثل یک ملت بود برای این ملت، نمادی ماندگار از قضاوت عادلانه بود و در قامت نخستین مسئول دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران معنای راستین عدالتمحوری را به منصه ظهور رساند.