به گزارش روشنای راه، «وجیهه محمدیفلاح» اظهار کرد: این واگذاریها در قالب طرح «امین موقت» انجام میشود؛ طرحی که در آن کودکانی که در شرایط خاص و بحرانی از سرپرستی پدر یا جد پدری خود محروم شدهاند، به طور موقت تحت سرپرستی خانوادههای داوطلب قرار میگیرند.
وی با تأکید بر تفاوتهای مهم این طرح با فرزندخواندگی دائم گفت: در حالیکه فرزندخواندگی شامل حمایتهای مالی، حقوقی و تغییر رسمی هویت و صدور شناسنامه جدید به نام والدین جدید میشود، سرپرستی امین موقت تنها با حکم قضایی و برای مدت زمان محدود صادر میگردد و طی آن هیچگونه تغییری در شناسنامه و هویت کودک ایجاد نمیشود.
محمدیفلاح افزود: در سرپرستی موقت، خانوادههای داوطلب موظف به نگهداری و حمایت روانی، عاطفی و مراقبتی از کودک هستند، اما تعهدات مالی به نفع کودک نیز همچون فرزندخواندگی دائم در آن لحاظ نمیشود.
وی تصریح کرد: این نوع سرپرستی، به معنای قطع کامل ارتباط کودک با خانواده زیستیاش نیست، بلکه به صورت یک راهکار حمایتی موقت در نظر گرفته شده که در صورت بهبود وضعیت سرپرستان اصلی (پدر یا جد پدری)، با تشخیص مرجع قضایی و سازمان بهزیستی، امکان بازگشت کودک به خانواده زیستی فراهم خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی البرز با اشاره به آمارهای ثبتشده در دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان در خانواده و امور فرزندخواندگی این استان، گفت: در حال حاضر تعداد کودکان امدادبگیر تحت پوشش بهزیستی استان البرز به ۵۰۶ نفر میرسد که بخشی از آنان به صورت دائم یا موقت در کنار خانوادههای جایگزین نگهداری میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بهزیستی با هدف کاهش آسیبهای روانی ناشی از اقامت طولانیمدت کودکان در مراکز شبهخانواده، تلاش میکند از طریق واگذاری موقت یا دائم سرپرستی به خانوادههای واجد صلاحیت، زمینه پرورش سالمتر و محیطی عاطفی برای رشد این کودکان را فراهم آورد.