کدخبر: 13163 پنجشنبه، 26 تیر 1404 - 08:59 13163 پرینت خبر
رسول جلیلیان، رئیس پلیس فتا استان البرز:

سوالات کنکور لو نرفته، تبلیغات فروش آن کلاهبرداری است

image

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) استان البرز با هشدار جدی به داوطلبان آزمون سراسری نسبت به تبلیغات فریبنده و کاذب در خصوص فروش سؤالات کنکور در فضای مجازی، اعلام کرد: این اقدامات صرفاً ترفندی از سوی کلاهبرداران سایبری برای سوء‌استفاده مالی از داوطلبان و خانواده‌های آنان است و هیچ‌گونه صحتی ندارد.

به گزارش روشنای راه، سرهنگ رسول جلیلیان با اشاره به افزایش قابل توجه تبلیغات مجرمانه پیرامون فروش سؤالات کنکور در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های مجازی، اظهار داشت: با نزدیک شدن به مرحله دوم آزمون سراسری، شیادان و کلاهبرداران اینترنتی فعالیت‌های خود را تشدید کرده‌اند و با وعده‌های دروغین، اقدام به فریب داوطلبان و اخاذی از آنان می‌کنند.

وی افزود: داوطلبان کنکور باید بدانند که کلیه سؤالات این آزمون ملی تا لحظه برگزاری تحت شدیدترین تدابیر امنیتی و در شرایط قرنطینه نگهداری می‌شوند و هرگونه ادعای دسترسی به سؤالات پیش از آزمون، کاملاً کذب بوده و صرفاً با هدف فریب افراد ساده‌لوح و ناآگاه صورت می‌گیرد.

سرهنگ جلیلیان ادامه داد: متأسفانه برخی از این سودجویان با ادعای ارتباط با طراحان سؤالات یا دسترسی به منابع محرمانه آزمون، در تلاش هستند تا اعتماد داوطلبان را جلب کرده و از آنها مبالغی را اخاذی کنند؛ در حالی‌که این افراد هیچ ارتباطی با نهادهای رسمی برگزارکننده آزمون نداشته و صرفاً به دنبال منفعت شخصی و کلاهبرداری هستند.

رئیس پلیس فتا البرز با تأکید بر اینکه داوطلبان نباید به چنین تبلیغاتی توجه کنند، گفت: تنها مسیر موفقیت در کنکور، تلاش، مطالعه و تکیه بر دانش فردی است و نه توسل به راه‌های غیرقانونی و غیر اخلاقی که عواقب جبران‌ناپذیری به همراه دارد.

وی همچنین به نقش خانواده‌ها در این زمینه اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: داوطلبان در ایام منتهی به کنکور اغلب دچار اضطراب، فشار روانی و هیجانات شدید هستند و ممکن است تحت تأثیر تبلیغات دروغین تصمیمات اشتباهی بگیرند؛ بنابراین خانواده‌ها باید با حمایت روانی و نظارتی، فرزندان خود را در برابر این‌گونه تهدیدات محافظت کنند.

سرهنگ جلیلیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش تبلیغات فروش داروهای تقویت حافظه در فضای مجازی هشدار داد: بسیاری از این داروها که بدون نظارت مراجع قانونی عرضه می‌شوند، دارای عوارضی همچون افسردگی، اعتیاد و آسیب به سیستم عصبی هستند و مصرف آن‌ها می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری برای کاربران به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: استفاده از این داروها نه‌تنها به موفقیت تحصیلی منجر نمی‌شود بلکه ممکن است سلامت روانی و جسمی داوطلبان را به مخاطره بیندازد.

رئیس پلیس فتا البرز در پایان تأکید کرد: پلیس فتا تاکنون موفق به شناسایی و انهدام چندین باند فعال در زمینه تبلیغات دروغین فروش سؤالات کنکور و داروهای غیرمجاز شده است، اما بخش مهمی از مقابله با این جرائم، مستلزم هوشیاری و آگاهی کاربران فضای مجازی است.

وی از عموم مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک در فضای مجازی، مراتب را به‌سرعت از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ گزارش دهند تا اقدامات قانونی و فنی لازم انجام شود.

آخرین اخبار
یادداشت
پایگاه خبری شهروندالبرز
پایگاه خبری نوژان نیوز
مؤلف نیوز
پایگاه خبری ویدانیوز