به گزارش روشنای راه، سیدرضا بنیهاشمی عضو هیأت علمی این مؤسسه و مدیر پروژه برج فناوری اکوسیستم واکسن، در این نشست با تشریح ساختار و اهداف طرح، گفت: «اکوسیستم ملی واکسن» با مشارکت بخش خصوصی، دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان، مؤسسات علمی و دستگاههای دولتی، به دنبال تحقق خودکفایی در تولید واکسن، هماهنگی در سیاستگذاری و تصمیمگیری، تسهیل همکاریهای بینالمللی، رصد بیماریها و واکنش سریع به بحرانهای پاندمی است.
وی با اشاره به در حال ساخت بودن برج فناوری واکسن، افزود: این مرکز قرار است بهعنوان مغز متفکر و بازوی فنی اکوسیستم ملی واکسن عمل کرده و با بهرهگیری از ابزارهایی چون هوش مصنوعی، آزمایشگاههای پیشرفته، تحلیل دادههای اپیدمیولوژیک، و مراکز صادراتی، نقش کلیدی در تبدیل ایده به محصول ایفا کند.
بنیهاشمی از تولید واکسن در کمتر از ۱۰۰ روز پس از شناسایی بیماریهای نوپدید بهعنوان یکی از اهداف کلیدی این پروژه یاد کرد و تأکید کرد که هدف نهایی، ارتقاء جایگاه ایران در زنجیره جهانی واکسن و ایمندرمانی است.
در این نشست، که با حضور واکسنسازان، پژوهشگران و سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی برگزار شد، موضوعاتی مانند جذب سرمایهگذاری خصوصی، تسریع اجرای پروژه، و توسعه همکاریهای منطقهای نیز مورد بررسی قرار گرفت.