به گزارش روشنای راه، سرهنگ رسول جلیلیان با اشاره به افزایش فعالیت سودجویان در فضای مجازی اظهار کرد: افراد کلاهبردار در اپلیکیشنهایی مانند تلگرام با ایجاد کانالهای جعلی و نسبت دادن آنها به بانک مرکزی یا سایر بانکهای رسمی کشور، اقدام به انتشار تصاویر جعلی، کارتهای ملی و رسیدهای واریزی ساختگی میکنند تا اعتماد کاربران را جلب کرده و آنان را به دام بیندازند.
وی افزود: این تبلیغات با ظاهر فریبنده در واقع ترفندی برای کلاهبرداری، فیشینگ و پولشویی است که منجر به از دست رفتن سرمایه شهروندان میشود. بهویژه وعدههایی مانند پرداخت سریع وام بدون ضامن یا با سود پایین از جمله روشهای رایج این سودجویان است.
سرهنگ جلیلیان با اشاره به شناسایی موارد متعدد از مالباختگان در این زمینه تأکید کرد: کاربران باید از باز کردن لینک پیامکهای ناشناس و مشکوک خودداری کرده و در مواجهه با هرگونه پیشنهاد غیررسمی برای دریافت وام، نهایت دقت و هوشیاری را داشته باشند.
رئیس پلیس فتا البرز با بیان اینکه «سهلانگاری و ناآگاهی» مهمترین عامل موفقیت کلاهبرداران در این فضاست، افزود: متأسفانه آمار این نوع جرائم روزبهروز در حال افزایش است و تنها راه مقابله با آن، افزایش سطح آگاهی عمومی است.
وی در پایان، سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir را مرجعی قابل اعتماد برای دریافت آخرین اطلاعات، هشدارها و آموزشهای امنیت سایبری معرفی کرد و از کاربران خواست در صورت مشاهده موارد مشکوک، از طریق شماره ۰۹۶۳۸۰ مراتب را به مرکز فوریتهای سایبری گزارش دهند.