به گزارش روشنای راه، میرابراهیم صدیق در نشست کمیته فرش البرز اظهار کرد: فرش دستباف نهتنها نماد فرهنگ ایرانی است، بلکه تقاضای مناسبی در بازار داخلی برای آن وجود دارد. استفاده از بسترهایی مانند شبکههای اجتماعی، فرصتهای تازهای را برای توسعه این صنعت فراهم کرده است.
وی همچنین از طرح پیشنهاد خرید فرش دستباف بهعنوان هدیه سازمانی در دستگاههای دولتی حمایت کرد و آن را گامی مؤثر در ایجاد بازار مصرف پایدار دانست.
پیشنهاد تفکیک تسهیلات اشتغال خانگی
در ادامه این نشست، حسین فلاحنژاد، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز، از ارائه پیشنهادی به وزارتخانه متبوع جهت تفکیک تسهیلات برای متقاضیان مستقل و پشتیبان خبر داد. وی گفت: تا زمان صدور مصوبه رسمی، امکان اجرای این طرح وجود ندارد، اما این تفکیک میتواند زمینهساز عدالت بیشتر در توزیع منابع باشد.
وی بر لزوم دقت در اعطای تسهیلات تأکید کرد و گفت: نباید منابع محدود اشتغال به سمت فعالیتهای انحرافی برود؛ هدف، حمایت از افراد توانمند و متعهد است.
حرکت البرز به سوی قطب فرش ایران
در بخش دیگر این نشست، محمد انصاری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز، با بیان اینکه البرز با تشکیل کمیته فرش، پیشتاز ایجاد ساختار سازمانی در حوزه فرشبافی در کشور شده است، از برگزار شدن دو نمایشگاه تخصصی فرش در سال گذشته خبر داد.
انصاری با اشاره به تولید سالانه بیش از ۱۰ هزار مترمربع فرش در استان، بر لزوم ایجاد بازار دائمی و فضای مناسب برای فروش محصولات تأکید کرد. وی همچنین خواستار حمایت شهرداری از اتحادیه در واگذاری فضای مرکز ساماندهی مشاغل شد.
تکمیل زنجیره تولید و آموزش در فرش البرز
در ادامه، اقدس چگینی، مسئول تعاونی مشاغل خانگی البرز، از صدور کارت تولیدکننده، آغاز فعالیت رنگرزهای تخصصی و تشکیل اتحادیه تعاونیهای فرش خبر داد. وی قطع بیمه قالیبافان، محدودیت تسهیلات برای تولیدکنندگان باسابقه و نبود سرمایه در گردش را از مهمترین چالشها عنوان کرد و خواستار بازنگری در سیاستهای حمایتی شد.
او همچنین از شکلگیری شبکه هماهنگ میان تولیدکنندگان و فروشندگان فرش خبر داد و تأکید کرد: کمیته فرش البرز میتواند الگویی ملی برای توسعه مشاغل خانگی در کشور باشد.