به گزارش روشنای راه، تقی خانی با ابراز خرسندی از برگزاری مستمر این همایشها در استان البرز اظهار کرد: زبان فارسی نهتنها ابزار ارتباطی ما، بلکه بخش مهمی از هویت فرهنگی و ملیمان است. از این رو، گرامیداشت آن وظیفهای همگانی است که تنها از طریق هماهنگی بین نهادهای رسمی و مشارکت عمومی میسر خواهد شد.
تقیخانی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان همایش اظهار داشت: وجود افرادی که با واژههای شیوا و فاخر فارسی سخن میگویند، مایه افتخار جامعه فرهنگی کشور است. امروز گردهمایی فرهیختگان در این مراسم، ثمره تلاشهای بیوقفه پشتصحنهای است که شایسته قدردانی است.
وی در ادامه به برخی از دغدغهها و قوانین مرتبط با پاسداشت زبان فارسی در حوزه اطلاعرسانی و تبلیغات اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل مهم در این زمینه، رعایت ضوابط زبان فارسی در تابلوها و نامهای تجاری بهویژه شرکتهای خارجی فعال در ایران است. قانونگذار تاکید دارد که زبان رسمی کشور باید در علائم تجاری نیز رعایت شود.
تقیخانی افزود: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچگونه محدودیتی برای فعالیت قانونی شرکتهای خارجی قائل نیستیم، اما بر اساس قانون، زبان رسمی کشور باید در فضای عمومی و تبلیغاتی به درستی بازتاب یابد.
وی سپس به عملکرد مثبت استان البرز در این زمینه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه استان البرز برخلاف بسیاری از استانهای کشور، جزو معدود استانهایی است که بدون ایجاد حاشیه یا تظاهرات صوری، در عمل به پاسداشت زبان فارسی پایبند بوده و عملکرد قابل توجهی داشته است. این استان کمترین میزان گزارش منفی را به دفتر وزارت ارسال کرده و شاهد اجرای موفق طرحها در سطح میدانی بودهایم.
کارشناس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه «فضای شهری در البرز در حال تغییر بنیادین است» تصریح کرد: در بازدیدهای میدانی اخیر، بهویژه ایام نوروز، شاهد تحولات محسوسی در منظر شهری و نحوه رعایت زبان فارسی در تابلوها و تبلیغات بودهایم. این تحول ناشی از هماهنگی کامل دستگاههای ذیربط و همکاری مسئولانه اصناف و شهروندان است.
وی در پایان با اشاره به محدودیت زمانی مراسم گفت: علیرغم تمایل به پاسخگویی به پرسشهای مخاطبان، به دلیل ضیق وقت امکان آن فراهم نشد. با این حال از همه دستاندرکاران، نهادهای فرهنگی و فعالان عرصه تبلیغات و رسانه که در جهت تقویت زبان فارسی در سطح جامعه گام برمیدارند، صمیمانه تشکر میکنم.