به گزارش روشنای راه، سرهنگ رسول جلیلیان اعلام کرد: مجرمان سایبری در شبکههای اجتماعی بهویژه تلگرام، با ایجاد کانالها و گروههای جعلی به نام بانک مرکزی یا سایر بانکهای معتبر، اقدام به انتشار تصاویر کارت ملی و رسیدهای جعلی واریز وجه بهعنوان سند پرداخت وام میکنند تا اعتماد کاربران را جلب کنند.
وی افزود: در بررسیهای صورتگرفته، مشخص شده است که قربانیان پس از مشاهده تبلیغات فریبنده در سایتهای واسط، برای دریافت وام به کانالهای تلگرامی هدایت شده و مبالغی تحت عنوان کارمزد یا پیشپرداخت وام به حساب کلاهبرداران واریز کردهاند؛ بهطوری که در برخی موارد، متقاضیان برای دریافت ۱۰۰ میلیون تومان وام، تا ۱۰ میلیون تومان پول پرداخت کردهاند.
جلیلیان با بیان اینکه این تبلیغات صرفاً ترفندهایی برای کلاهبرداری و پولشویی هستند، گفت: سهلانگاری و ناآگاهی کاربران، زمینهساز گسترش این نوع جرایم شده و روزانه شاهد افزایش شکایات مردمی در این زمینه هستیم.
وی از شهروندان خواست پیش از هرگونه اقدام مالی، اطلاعات خود را از منابع معتبر بهویژه سایت رسمی پلیس فتا کسب کنند و افزود: خانوادهها باید نسبت به تهدیدات سایبری هوشیار باشند و توصیههای امنیتی را بهویژه در مورد جوانان و نوجوانان جدی بگیرند.
رئیس پلیس فتا البرز تأکید کرد: در صورت مواجهه با موارد مشکوک یا قربانی شدن در اینگونه کلاهبرداریها، کاربران میتوانند از طریق تماس با شماره ۰۹۶۳۸۰ مراتب را به مرکز فوریتهای سایبری اطلاع دهند.