تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : ورزشی
خبرنگار :
کدخبر : 12614
تاریخ : شنبه، 03 خرداد 1404 - 09:26
مجید رضاخانی، رئیس هیات ورزش روستایی، عشایری و بازی های بومی و محلی استان البرز: بازگشت شادی به محلات با احیای بازی‌های بومی و محلی در البرز رئیس هیأت ورزش روستایی، عشایری و بازی‌های بومی و محلی استان البرز اعلام کرد: تاکنون ۸۴ درصد از خانه‌های ورزش روستایی این استان به تجهیزات ورزشی مورد نیاز مجهز شده‌اند. با این میزان پوشش، البرز در میان استان‌های کشور، از نظر نسبت تعداد روستاهای دارای دهیاری به خانه‌های ورزش تجهیزشده، در رتبه نخست قرار دارد.

به گزارش روشنای راه، مجید رضاخانی اظهار داشت: از مجموع ۲۵۴ روستای دارای دهیاری در استان، تاکنون ۲۱۵ خانه ورزش تجهیز شده‌اند. وی افزود: اگرچه برخی استان‌ها از نظر عددی خانه‌های بیشتری تجهیز کرده‌اند، اما از نظر درصدی، البرز رکورددار است و برنامه‌ریزی برای تجهیز ۳۹ روستای باقی‌مانده در دستور کار سال جاری قرار دارد.

وی درباره اقلام توزیعی گفت: میز تنیس، فوتبال‌دستی، پایه و صفحه دارت، میز شطرنج، تشک تاتامی و لوازم مصرفی از جمله تجهیزاتی هستند که در اختیار خانه‌های ورزش قرار می‌گیرد.

رضاخانی با اشاره به چالش‌های پیش رو گفت: در برخی موارد، تجهیزات تحویلی به‌جای استفاده فعال، در خانه‌های ورزش به حالت انبار نگهداری می‌شوند. وی تأکید کرد: بازرسی‌های سرزده انجام می‌شود و در صورت مشاهده این موارد، تجهیزات بازپس‌گیری خواهند شد.

او افزود: هیأت، علاوه‌بر روستاها، در زمینه احیای بازی‌های بومی و محلی در مناطق شهری نیز فعالیت دارد. با توجه به جمعیت بالای شهری در البرز، احیای این بازی‌ها در بوستان‌ها و محلات شهری از برنامه‌های اصلی است و برای اجرای طرح‌هایی مانند «جمعه‌های بومی محلی»، نیاز به همکاری شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌ها داریم.

وی با اشاره به بازی‌هایی چون گردو بازی، وسطی، هفت‌سنگ و سپربازی (ثبت‌شده در فهرست میراث ناملموس کشور) گفت: بسیاری از این بازی‌ها قابلیت اجرا برای تمام سنین دارند و ابزار مؤثری برای افزایش نشاط و کاهش آسیب‌های اجتماعی محسوب می‌شوند.

رضاخانی همچنین با دعوت از خیرین برای مشارکت در ورزش گفت: اکثر خیرین تنها در بخش‌هایی چون ساخت مدرسه یا درمانگاه فعالند. نگاه به ورزش، به‌عنوان یک مسیر پیشگیرانه برای سلامت جامعه باید تقویت شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با بودجه‌ای بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد ریال و استفاده از ظرفیت خیرین، برنامه‌های مختلفی از جمله جشنواره دختران آفتاب ایران، جام پرچم و تجهیز خانه‌های ورزش در حال اجرا است و جلسات هیأت نیز به صورت منظم و با رویکرد شورایی برگزار می‌شود.


ویراستار و نویسنده: املیا آریاپور