به گزارش روشنای راه، مجید رضاخانی اظهار داشت: از مجموع ۲۵۴ روستای دارای دهیاری در استان، تاکنون ۲۱۵ خانه ورزش تجهیز شدهاند. وی افزود: اگرچه برخی استانها از نظر عددی خانههای بیشتری تجهیز کردهاند، اما از نظر درصدی، البرز رکورددار است و برنامهریزی برای تجهیز ۳۹ روستای باقیمانده در دستور کار سال جاری قرار دارد.
وی درباره اقلام توزیعی گفت: میز تنیس، فوتبالدستی، پایه و صفحه دارت، میز شطرنج، تشک تاتامی و لوازم مصرفی از جمله تجهیزاتی هستند که در اختیار خانههای ورزش قرار میگیرد.
رضاخانی با اشاره به چالشهای پیش رو گفت: در برخی موارد، تجهیزات تحویلی بهجای استفاده فعال، در خانههای ورزش به حالت انبار نگهداری میشوند. وی تأکید کرد: بازرسیهای سرزده انجام میشود و در صورت مشاهده این موارد، تجهیزات بازپسگیری خواهند شد.
او افزود: هیأت، علاوهبر روستاها، در زمینه احیای بازیهای بومی و محلی در مناطق شهری نیز فعالیت دارد. با توجه به جمعیت بالای شهری در البرز، احیای این بازیها در بوستانها و محلات شهری از برنامههای اصلی است و برای اجرای طرحهایی مانند «جمعههای بومی محلی»، نیاز به همکاری شهرداریها و سایر دستگاهها داریم.
وی با اشاره به بازیهایی چون گردو بازی، وسطی، هفتسنگ و سپربازی (ثبتشده در فهرست میراث ناملموس کشور) گفت: بسیاری از این بازیها قابلیت اجرا برای تمام سنین دارند و ابزار مؤثری برای افزایش نشاط و کاهش آسیبهای اجتماعی محسوب میشوند.
رضاخانی همچنین با دعوت از خیرین برای مشارکت در ورزش گفت: اکثر خیرین تنها در بخشهایی چون ساخت مدرسه یا درمانگاه فعالند. نگاه به ورزش، بهعنوان یک مسیر پیشگیرانه برای سلامت جامعه باید تقویت شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با بودجهای بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد ریال و استفاده از ظرفیت خیرین، برنامههای مختلفی از جمله جشنواره دختران آفتاب ایران، جام پرچم و تجهیز خانههای ورزش در حال اجرا است و جلسات هیأت نیز به صورت منظم و با رویکرد شورایی برگزار میشود.
ویراستار و نویسنده: املیا آریاپور