به گزارش روشنای راه، نادر زینالی در حاشیه آیین افتتاحیه پنجمین «جشنواره ملی گلابگیری و سوغات اقوام ایرانی» در کرج، اظهار کرد: گل محمدی با پیوند سنت، کشاورزی و میراث فرهنگی، به یکی از نمادهای هویتی و گردشگری استان البرز تبدیل شده است و در همین راستا، امسال چندین جشنواره تخصصی گلابگیری در مناطق مختلف استان برگزار خواهد شد.
وی افزود: خاک حاصلخیز و تنوع اقلیمی البرز، این استان را به بستر مناسبی برای توسعه گردشگری کشاورزی بدل کرده و استقبال چشمگیر مردم از جشنوارههای اخیر نشاندهنده علاقه و ظرفیت بالای این حوزه است.
معرفی گسترده سوغات و صنایع دستی اقوام
زینالی ادامه داد: هدف از برگزاری جشنواره گلابگیری و سوغات، ایجاد فضای شاد برای شهروندان، معرفی فرهنگ اقوام ایرانی و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و صنایعدستی استانها است. امسال بیش از ۴۰ غرفه از استانهای مختلف در این جشنواره حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه روزانه بین ۷۰۰ تا یک هزار لیتر گلاب در این رویداد تهیه و عرضه میشود، گفت: تمام گلهای محمدی مورد استفاده در جشنواره، تولید استان البرز هستند که در محل به صورت زنده گلابگیری و عرضه میشوند.
توسعه گردشگری کشاورزی در البرز
مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز افزود: این استان با دارا بودن بیش از ۶۸ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی، ظرفیت قابلتوجهی در تولید محصولات صادراتی دارد. در کنار جشنواره گلابگیری، رویدادهایی مانند جشنواره گل پامچال، انار، خرمالو و گل لاله نیز طی سال و بهویژه در فصل بهار برگزار میشود.
زینالی خاطرنشان کرد: مرغوبیت گل محمدی البرز به اندازهای است که بخشی از محصول آن برای گلابگیری به کاشان ارسال میشود. این موضوع ظرفیت اقتصادی مهمی برای کشاورزان و سرمایهگذاران محسوب میشود.
این جشنواره تا ۱۲ خردادماه ادامه دارد و یکی از برنامههای جنبی آن، اجرای موسیقی محلی اقوام ایرانی است که فضای فرهنگی متنوعی را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.